Talenturen bij EBC Icarus zijn weer gestart!

In het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit zijn De Beemd & De Kring vorige week gestart met nieuwe talenturen.


Tijdens de talenturen mogen leerlingen van groep 5 t/m 8 ontdekken wat hun eigen talent is. Ze kunnen een keuze maken uit een breed aanbod dat wordt verzorgd door leerkrachten, leerlingen, ouders en kunstprofessionals. Cultuurkade is in overleg met de school gaan kijken welke professionals er ingezet konden worden om een zo'n breed mogelijk aanbod te krijgen. Er is gekozen voor DJ-lessen waar leerlingen in tweetallen aan de slag gaan met een eigen dj-set. Ze gaan zelf creatief en muzikaal aan de slag. Hoe mix je twee nummers aan elkaar? Wat is beatmatchen? En hoe kun je scratchen?

Bij de lessen Architectuur staat het ontwerpproces centraal. De leerlingen ontwerpen in tweetallen een eigen huis. Waar moet je dan eigenlijk allemaal rekening mee houden? Hoe zou jouw ideale huis eruit zien?  Het kritische en creatieve denkvermogen van de leerlingen wordt geprikkeld!

Ook tijdens de danslessen spat het plezier er van af. Er worden eerst een aantal basispassen geleerd. Vanuit daar gaan de leerlingen zelf in groepjes aan de slag. Wat zou je nog kunnen toevoegen ? Hoeveel tellen duurt dat dan? En past het in het geheel?

De leerlingen gaan 4x 1,5 uur aan de slag met hun eigen talent. Daarna mogen ze uit al het aanbod nog een keuze maken.