Opladen en inspiratie opdoen

Anderen inspireren met kunst en cultuur is ons dagelijkse werk, maar zelf hebben we soms ook inspiratie nodig.


We besloten daarom op de uitnodiging voor de inspiratiemiddag Podiumkunsten van Brabant Menu in te gaan. Daarom vertrokken wij op 22 januari met zijn vieren (Dorian, Fieke, Ilona en Susanne) naar Eindhoven voor een heuse teamdag.

We hebben er een hele dag van gemaakt en al vroeg liepen wij rond op StrijpS om een bezoek te brengen aan MU artspace, een presentatieplatform over visuele cultuur en moderne digitale kunst. We dompelden ons onder in de uiteenlopende werken van jonge kunstenaars en designers die hebben samengewerkt met wetenschappelijke onderzoekers. De werken in de expo gaan over de uitersten waar we mee te maken hebben in onze samenleving. Denk aan DNA technologie, gender en duurzaamheid.

'S-middags in het Parktheater, maakten wij kennis met de nieuwe voorstelling 'Cinderella' van dansgezelschap de Stilte. Op actieve wijze werden wij meegenomen in de artistieke visie en het maakproces en  van deze voorstelling. Daarna namen we deel aan de workshop 'met kinderen kijken naar dans en theater', van Artemis en De Stilte. Deze workshop willen we graag naar Meierijstad halen, want die vinden we zeker de moeite waard voor leerkrachten die met hun groep een voorstelling gaan bekijken.