Stadsdichter in de klas

In het kader van 'De Kracht van Samen' (het project van de gemeente om de 13 kernen van Meierijstad meer te verbinden) kwam Stadsdichter Rick Terwindt naar de bibliotheek met het idee om met basisscholen een episch gedicht gaan schrijven in de Poëzieweek.


Het gedicht wordt uitgegeven in boekvorm en de deelnemende scholen krijgen het boek cadeau. Rick bezocht basisscholen in alle 13 kernen van Meierijstad.

Cultuurkade schoof aan bij bs Vossenberg in Schijndel: een enthousiaste leerkracht en  groep kinderen  die zelf voor deze workshop gekozen hadden. Rick draagt een gedicht voor en vertelt over Annie MG Schmidt en over Peter Pan in Neverland: fantasie is belangrijk! Met de leerlingen wordt er een hoofdpersoon en thema  gekozen voor een gedicht en iedereen gaat aan de slag, soms alleen vaker in tweetallen.

Rick is aanstekelijk enthousiast en helpt waar hij kan met suggesties en tips. Alle kinderen krijgen volop aandacht en ook als ze het gedicht voor de klas gaan presenteren heeft Rick veel adviezen hoe je dat nu doet: een gedicht voordragen: rechtop staan, niet te snel, emotie erin. ‘Je kunt het, ik zie het, begin maar!’

Geslaagde workshops, ook op de andere scholen, die met hoge waarderingen werden geëvalueerd!