Film bij het Zwijsen College

Het Zwijsen College werkt als CmK school hard aan hun visie op cultuureducatie binnen het VO. Ze zijn bezig om vanuit verschillende vakinhouden de CKV sectie inhoudelijk te versterken. Zo hebben zij zich al verdiept in architecteur en stond afgelopen dinsdag het onderwerp ‘Film’ op de agenda.


Samen met filmmaker en docent Klaas van Eijkeren zijn ze aan de slag gegaan.
Bij de CKV-sectie stond het onderwerp 'film' al snel op de wensenlijst voor het curriculum. De wereld kan inmiddels niet meer zonder video als tool om storytelling kracht bij te zetten. En iedereen heeft een telefoon waarmee je kunt filmen en geluid opnemen, dus waarom niet? Maar wat maakt een goed beeldverhaal? Hoe steekt een filmscript in elkaar? Welke mogelijkheden biedt het medium om een verhaal of boodschap kracht bij te zetten? En dan hebben we het nog niet over de organisatie van een productie. Klaas heeft de docenten getraind om zelf solide filmlessen te kunnen geven. Van script tot eindproduct, met de mogelijkheid om de studenten deelproducten te laten maken waar ook een normering aan gehangen kan worden.

De sectie bepaalt hoe de vervolgstap er samen met Klaas uit gaat zien. Dat mag een college zijn, maar het kan ook zijn dat hij bij de beoordeling van films betrokken gaat worden.  Of dat hij een tips en trucs-les kom geven vlak voor de praktijk plaatsvind. Wat een waardevolle samenwerking waar echt de wens van de school op de 1e plaats staat.

Wij zijn heel erg benieuwd naar het vervolg!