Afscheid nemen

Geen hand mogen geven, het is en blijft toch een vreemd gevoel om afscheid te nemen van mensen waar je graag mee samen hebt gewerkt zonder die warme handdruk als blijk van waardering.


En dat geld dan zeker bij het afscheid van Ad van Drunen. Voor ons medewerkers van Cultuurkade, is Ad de nestor van ons werk en van de cultuureducatie in Brabant. Altijd stond Ad voor ons klaar om ons van goede raad en advies te voorzien bij de uitvoering van onze werkzaamheden. En nog belangrijker, hij lobby'de tussen gemeenten, provincie en het rijk om kunst en cultuur een belangrijke plek te geven in het beleid. Ad gaat met pensioen en een 'normaal' afscheid zit er nu niet in, daarom werd hij door ons uitgenodigd op de Noordkade. Als afscheidscadeautje overhandigde hij ons een aantal exemplaren van 'De waarde van Cultuur', dit is tekenend voor zijn toewijding. Omdat Ad altijd met een grote lach, vriendelijk woord en stevige handdruk je begroette bij provinciale overleggen, voelde het dan ook bijzonder vreemd om zonder die hand en op 1,5 m afstand  afscheid te nemen. Dankjewel voor de samenwerking en geniet van je pensioen.

Maar we nemen we van nog meer fijne partners afscheid;
Kees Hoevenaars, directeur van OBS de Uilenbrink en Ernest Rodigas directeur van SBO de Wissel gaan ook beide met pensioen. Beide scholen dragen kunst- en cultuuronderwijs een heel warm hart toe en dat komt zeker ook door de steun van beide heren, daar willen we hen op deze plek dan ook hartelijk voor bedanken.

En dan kwam ons ook ter ore dat Barbara Sol, directeur van het Zwijsen college en voormalig stuurgroeplid van Cultuurkade gaat verhuizen voor een nieuwe uitdaging. Wij wensen haar veel succes en geluk toe in Bonaire.