Ukelele spelen is populair

Daar kwamen we achter bij de leerkrachten van Skipov, want maar liefst 53 van hen hebben zich via de Skipov Academy ingeschreven voor een korte training.


Hoe leuk is dat! Half september begint het eerste helft van hen met de training, we wensen de deelnemers veel succes en zijn zeer benieuwd naar de resultaten! In het voorjaar van 2021 starten de andere deelnemers.

In februari maakten we kennis met de organisatie achter de Skipov Academy. Om eens kennis te maken en te onderzoeken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. De Skipov Academy bestaat uit een gevarieerd professionaliseringsaanbod voor alle medewerkers van Skipov. Op vrijwillige basis kunnen zij zich inschrijven voor een gavarieerd professionaliseringsaanbod.

Onze eerste samenwerking bestaat uit het invullen van de wens voor een gitaarcursus voor leerkrachten.
Vooruit, het is een Ukelele cursus geworden. Want, met vier snaren is dit instrument eenvoudiger te hanteren en te leren dan gitaar.
De inschrijvingen liepen storm. Waar plek was voor 30 leerkrachten, waren al snel 43 aanmeldingen. Een nieuwe data reeks werd toegevoegd, in totaal hebben er nu 53 Skipov-medewerkers de kans aangegrepen om Ukelele te leren spelen in drie bijeenkomsten van 1,5 uur. Docent Harry Hendriks heeft al jarenlange ervaring met ukelelecursussen voor leerkrachten, met name in de regio van onze collega's CultuurBox en Plaza Cultura.

We kijken er al naar uit de eerste akkoorden in de klas te horen!