Helaas geen veteranenontmoeting dit jaar.

Het lijkt zoveel langer geleden maar de grootse herdenking van Operation Market Garden vond toch echt een jaar geleden plaats in Meierijstad! Duizenden leerlingen van PO en VO namen deel aan activiteiten die veel indrukken achterlieten… Wat zijn we dankbaar dat dit plaats heeft kunnen vinden.


Wat hebben we vorig jaar genoten van de intense aandacht van leerlingen, de fijne contacten met de partners die samen met ons deze herdemking voor velen onvergetelijk hebben gemaakt én van alle bijzondere activiteiten die er georganiseerd waren!

We zagen veel verwondering en bewondering en kinderen zullen na OMG met andere ogen naar historische gebouwen en plekken kijken in hun omgeving. Een verbinding voelen met de gemeenschap waarin ze leven.
Ook hebben ze kunnen leren en vooral ervaren dat keuzes maken lastig kan zijn. Dat één waarheid niet altijd de waarheid hoeft te zijn heeft veel betekend voor de leerlingen.

Een belangrijke activiteit was de ontmoeting die veel kinderen hadden met de veteranen. De persoonlijke verhalen en gesprekken maakten heel veel indruk. Ook voor dit jaar hadden we graag in samenwerking met Jumbo Supermarkten en Stichting Nederland Amerika een ontmoeting willen organiseren, maar de coronacrisis heeft er helaas voor gezorgd dat dit niet door kan gaan.

Om het herdenken toch enigszins vorm te geven is op onze site nog altijd het bruikbaar OMG aanbod te vinden. Wij lezen in herinnering graag zo af en toe nog eens de vastgelegde ervaringen van enkele leerkrachten en leerlingen die geïnterviewd werden voor onze ‘OMG special’ die met ons jaarverslag werd verspreid. Of bekijk het fotoalbum deze website