Gebruik de kracht van film in cultuureducatie

Filmeducatie gaat over film als uitdrukkingsvorm en veel meer. Want film is magisch, technologisch, historisch, vernieuwend, creatief, overtuigend, krachtig.


Wat binnen filmeducatie centraal staat, is dat kinderen en jongeren leren om actief, kritisch, bewust en creatief met de kracht en pracht van bewegende beelden en geluid om te gaan.

Het Netwerk Filmeducatie heeft twee nieuwe publicaties uitgebracht: Dit is filmeducatie! en Doorlopende leerlijn film 2020. Adviseurs Marlijn Gelsing en Jillis Verbeek hebben voor Kunstloc Brabant meegewerkt aan de totstandkoming van deze publicaties als leden van de werkgroep Raamwerk en Leerlijn 2019/2020. Met deze brochures vol kleurrijke filmstills die van de pagina’s spatten, worden educatie-experts bekend en enthousiast gemaakt met filmeducatie. Flmeducatie wordt zo geïntroduceerd bij een brede doelgroep: schoolbesturen die erover denken om film in het curriculum op te nemen, lerarenopleiders en leraren die interesse hebben om lessen over film te geven, ontwikkelaars van lesmateriaal en andere professionals die met film en educatie te maken hebben.

Bekijk hier het hele artikel en klik door naar de publicaties.

Bron: nieuwsbrief Kunstloc Brabant