Muzikaal kabaal?!

Een muziekhoek inrichten om muzikaal experiment bij kleuters te bevorderen. Een praktische video, inspiratieplaat en tips van 'Meer muziek in de klas'.


Bron: Meer muziek in de klas

Denk je aan kleuters en muziek, dan stel je je misschien wel kabaal en onsamenhangende klanken voor. Maar juist door muzikaal te experimenteren, ontdekken kleuters van alles over ritme, toonhoogte en hoe ze samen muziek kunnen maken. Hoe herken je dit ‘kabaal’ als muzikale ontwikkeling? En wat kan jij als leerkracht doen om hun muzikale spel te stimuleren? Christiane Nieuwmeijer (promovendus aan de Vrije Universteit van Amsterdam) laat het je zien in de praktische video 'Muzikaal ‘Kabaal’?!' (hiernaast).

De inspiratieplaat
Heb je de video gezien en wil je zelf graag aan de slag met muzikaal spel? Bekijk dan de bijbehorende inspiratieplaat. Hierin vind je tips om zelf een muziekhoek in te richten en muzikaal spel te herkennen en te stimuleren.
Download: Inspiratieplaat Muzikaal Kabaal

Tien tips voor muziek met kleuters
Niet alleen in een muziekhoek, maar ook in het klaslokaal kun je muziek stimuleren. Als je met kleuters aan de slag gaat met muziek zijn er een aantal belangrijke dingen om te onthouden. Hiervoor hebben we i.s.m. Frans Haverkort van Eigen-wijs Digitaal en Jeroen Schipper tien tips voor muziek met kleuters opgesteld.
Download: 10 tips Muzikaal Kabaal

Wil je meer achtergrondinformatie en praktische tips lezen?
Ga dan naar de website van Meer muziek in de Klas.