Vakspecialisten Drama

Vind je drama ook belangrijk voor jouw leerlingen maar weet je niet goed waar te beginnen?
De Vakspecialisten Drama helpen je op weg!


Vorige week even meegekeken bij Felice en Elke: theaterdocenten en educatiemakers die midden in het werkveld staan en weten wat er speelt in het onderwijs én in het theater. Ze geven les in zowel het PO als het VO, verzorgen teamtrainingen op locatie en staan samen aan het roer van de opleiding Vakspecialist Drama. Er is aandacht voor het creëren van een veilige leeromgeving en wat er speelt in een groep. Belangrijk: door elkaar geïnspireerd raken en samen bouwen aan ideeën.

Werk op maat
Denk je na over een leuk dramaproject voor de school of een workshopreeks voor je klas? Zou je wel wat extra hulp kunnen gebruiken bij het regisseren van de groep 8 musical, of wil je 1 op 1 begeleiding terwijl je dramales geeft aan je klas? de Vakspecialisten Drama denken met je mee en zijn voor alles inzetbaar!

Teamtrainingen
In deze trainingen gaan ze aan de slag met het hele team om een basis te leggen voor het werken met drama in je eigen groep. Hierin komen verschillende werkvormen voorbij voor groep 1 t/m 8.
De leervraag die leeft in het team wordt opgehaald en omgezet in een training vol inspirerende oefeningen en theoretische kennis die direct van toepassing zijn op je onderwijspraktijk.

Opleiding Vakspecialist Drama
In de tweejarige opleiding tot Vakspecialist Drama leer je om deskundig binnen je eigen praktijksituatie met drama te werken. Je krijgt inzicht in belangrijke aspecten van het vak en ontwikkelt jezelf als speler. Na de opleiding ben je in staat tot het geven van dramalessen en het maken van theatrale presentaties binnen een school, BSO, cursus of kunstinstelling. Ik ontmoette enthousiaste deelnemers die aangaven veel opdrachten in de praktijk meteen toe te kunnen passen. Ook voor henzelf bracht de opleiding veel.

Kenmerkend aan de opleiding is het intieme karakter met tijd en aandacht voor persoonlijke groei. Een grote betrokkenheid bij de groep is belangrijk en Felice en Elke staan samen met de cursisten op de vloer. Hierdoor ontstaat een informele sfeer waarin kennis en ervaringen worden uitgewisseld en je geïnspireerd naar huis gaat.

Meer weten? Check de website: www.vakspecialistdrama.nl


"Drama biedt je leerlingen de kans creatief te zijn, taalvaardig te worden én zich in anderen in te leven. Hun sociale vaardigheden groeien spelenderwijs en ze ontdekken hun eigen plek in een steeds groter wordende wereld."

​​​​​​​