Educatie Toolkit met werkvormen

In de publicatie staan 18 werkvormen beschreven voor educatoren, om je gereedschapskist mee te vullen en er uit te putten wanneer je ze nodig hebt.


Rondleidingen en speurtochten kennen de meesten wel, maar er zijn zoveel andere manieren om leerlingen kennis te laten maken met je instelling. Het is handig om als educator je gereedschapskist te vullen met een breed scala aan methodieken en good practices, zodat je eruit kunt putten wanneer je ze nodig hebt.


In deze publicatie van Arja van Veldhuizen staan 18 werkvormen beschreven. Elke werkvorm is geïllustreerd met een sprekende cartoon van Studio Flip en voorzien van ‘do’s & dont’s’ en praktische voorbeelden.
De toolkit is bedoeld voor mensen met enige ervaring in de educatie. De toolkit gaat dieper in op een specifiek aspect van het werk, namelijk de keuze en toepassing van didactische methodes en werkvormen. De didactische werkvorm is maar één ingrediënt in het maakproces van educatieve programma’s. De keuze van de werkvorm hangt af van de context waarin het programma wordt ontwikkeld en moet bijdragen aan het realiseren van de vooraf gestelde doelen.


Je kunt de pdf hier downloaden.


PDF downloaden