VO Inspiratie | Expositie Eva Jospin: Paper Tales

Ontdek de sprookjesachtige werelden van Eva Jospin. Met simpel bruin karton creëert Jospin indrukwekkende monumentale installaties. Je waant je in een wereld vol bomen, struiken en fantasierijke bouwsels die een mysterieuze sfeer oproepen. Je kunt ook digitaal een kijkje nemen.


Klik hiervoor op de video hier rechts.

Het werk van de internationaal rijzende ster is voor het eerst te zien in Nederland.
​​​​​​​De sculpturen zijn niet alleen indrukwekkend vanwege hun omvang maar juist ook door de aandacht voor details van Eva Jospin. Elk blad, elke bloem en elke tak zijn met precisie uitgesneden. In een secuur proces van knippen, uitsnijden en over elkaar heen leggen verandert het karton onder Jospins handen in rotsen, stenen en planten. De kunstenaar daagt je uit verder te fantaseren over je eigen luchtkastelen.

Helaas is het museum nog even dicht, maar de digitale deuren van Het Noordbrabants Museum zijn geopend. Theatermaker en kunstliefhebber Lucas De Man neemt je mee door de nieuwe tentoonstelling 'Eva Jospin: Paper Tales'. Dit doet hij samen met conservator Hans November. Het is alsof je er zelf weer even bent. Ontdek alles wat het museum te bieden heeft.

Dit is een mooie inspiratiebron voor de start van een creatieve les voor VO-leerlingen. Ook organiseert Het Noordbrabants Museum in samenwerking met literair productiehuis De Nieuwe Oost | Wintertuin een schrijfwedstrijd: Woordkunstenaars gezocht. Graag willen zij leerlingen uitdagen om mee te doen aan deze wedstrijd. Meer informatie over deze wedstrijd kun je hier vinden.