Woordkunstenaars gezocht

Een schrijfwedstrijd voor het voortgezet onderwijs. Deze wedstrijd is gekoppeld aan de tentoonstelling Eva Jospin: Paper tales in het Noordbrabants Museum


In de nieuwe tentoonstelling Eva Jospin: Paper Tales stap je in de dromerige sprookjesachtige wereld van deze Franse kunstenaar. Met simpel karton creëert zij indrukwekkende monumentale installaties. Als je door haar wereld vol bomen, struiken en fantasierijke bouwsels loopt, schieten woorden vaak tekort.

Daarom organiseert Het Noordbrabants Museum in samenwerking met literair productiehuis De Nieuwe Oost | Wintertuin een schrijfwedstrijd: Woordkunstenaars gezocht. Graag willen zij leerlingen uitdagen om mee te doen aan deze wedstrijd. Ze mogen schrijven in de breedste zin van het woord. Een gedicht, een verhaal, een rap, of wat dan ook.

Hieronder vind je manieren waarop jouw leerlingen zich kunnen verdiepen in de tentoonstelling, de wereld en het werk van vier verschillende schrijvers en hun eigen belevingswereld.

  • Workshops voor inspiratie
    Het Noordbrabants museum organiseert samen met 4XM workshops bomvol taalinspiratie. Je kunt kiezen uit rap, creatief schrijven en black out poetry. Zit er straks een pareltje tussen? Zend deze in! Lees meer
  • Podcast met o.a. Marieke Lucas Rijneveld
    Het Noordbrabants museum heeft jonge schrijvers gevraagd om in de tentoonstelling te duiken en hun woorden op papier te zetten. Marieke Lucas Rijneveld en drie andere talenten nemen je mee in hun ervaring. Beluister hun voordracht en interviews in de podcast.

  • Volg de digitale tour
    Om jouw leerlingen helemaal te laten onderdompelen in de wereld van Eva Jospin, is er de gratis digitale tour. Hierin vraagt presentator Lucas De Man onze conservator alles over de tentoonstelling en deze kunstenaar. Inspiratie voor de schrijfwedstrijd gegarandeerd! Bekijk de tour.

Doen jullie mee?

Zend vóór 26 juni de drie beste resultaten in. Op deze website vind je informatie over de eisen en het mailadres voor de inzendingen.
'Woordkunstenaars gezocht' is mede mogelijk gemaakt door sponsor Smurfit Kappa.