Museum de Pont in de klas

Museum De Pont ontwikkelde een alternatief museumbezoek: in je klas! Met een spel of een theaterdocent komen de kinderen in aanraking met Kunst van Nu. De museumintroductie is ook te declareren via Museumschatjes.


Corona was natuurlijk een ramp, maar toch heeft het bij museum De Pont ook iets goeds opgeleverd.
Want ze hebben een alternatief ontwikkeld voor het basisonderwijs om De Pont in de Klas te brengen. En we mogen wel zeggen dat  dat echt een volwaardig alternatief is geworden waarbij de kinderen IN DE KLAS met een spel of met een theaterdocent in aanraking komen met Kunst van Nu.

Bekijk hier het aanbod  'De Pont in de klas'. Het mooie is dat Erfgoed Brabant deze museumintroductie ook in het programma heeft opgenomen dus de kosten kunnen via Museumschatjes gedeclareerd worden. De gast-museumdocent neemt voor ieder kind een voucher mee, waarmee ze één ouder gratis mee kunnen nemen voor een écht bezoek. Kinderen tot 18 jaar hebben sowieso vrij entree.

In het corona jaar hebben ze deze les meer dan 50 keer in de klas uitgevoerd en de reacties van de kinderen en de leerkrachten zijn positief. Daarom breng wij het jullie ook onder de aandacht omdat ze op deze manier ook de basisscholen zouden kunnen bereiken die te ver weg wonen voor een fysiek bezoek.

Voor meer info: bel Marie jose, hoofd educatie  of Yda Sinay (medewerker rondleidingen).

En bekijk hier alvast een filmpje wat in de klas gebruikt wordt.