Vreemde Eend

Met mijn kleuter zag ik de voorstelling al live, maar we smullen er opnieuw van op tv! Heel aanstekelijk theater en dans door Het Laagland en SALLY, over open staan voor een nieuweling. De vijf korte afleveringen zijn heel geschikt om (online terug) te kijken met de groepen 1 t/m 4.


SALLY Dansproducties Maastricht en Het Laagland maakten een smaakvolle vertaling voor tv. Via NPO Zappelin kijk je de afleveringen online terug.
De laatste aflevering wordt uitgezonden op zondagochtend 18 juli (vlak voor 08.00u) en kun je dus voor de zomervakantie nog afkijken.

​​​​​​​Met een aanstekelijk liedje, herkenbare beeldtaal en een heel mooi thema. Over open staan voor een nieuweling, angst voor het onbekende en nieuwsgierig zijn naar elkaar.
Een tip die ik jullie niet wil onthouden! Zeker niet in deze tijd, waar we onze theatervoorstellingen moesten missen.

SALLY schrijft over de voorstelling:

“Goeiemorgen Buur, Goeiemorgen Buuf!”

Alles is netjes, rustig en onder controle in de straat van Buuf en Buur. Totdat er een nieuweling naast hen komt wonen. Met de komst van deze vreemde eend wordt de straat op zijn kop gezet. Staan Buuf en Buur open voor deze nieuweling? Is er wel plek op het picknick-kleed voor een derde persoon? En wie is hier nu eigenlijk de vreemde eend?

Stefan Ernst (choreografie):
“De thematiek van deze voorstelling wordt heel goed begrepen. We kunnen niet ontkennen dat op grote schaal nog steeds wantrouwend gekeken wordt naar iemand die enigszins anders oogt.”

Inez Derksen (regie):
“Deze voorstelling levert genoeg stof tot nadenken en bespreken op voor leerkrachten en hun leerlingen. Over de impact van elkaar buitensluiten als de angst voor het vreemde en onbekende het wint van onze natuurlijke nieuwsgierigheid.”