Schieten, vendelen en trommelen

Team van bs 't Ven start het schooljaar met cultuur bij het Sint Barbaragilde


Op 1 september heeft het team  van b.s. ’t Ven in Veghel het schooljaar afgetrapt met een ontzettend fijne teambuildingsactiviteit bij het Gilde St. Barbara in Veghel.

Elk jaar starten ze het schooljaar met een teamdag in de laatste week van de vakantie. Veelal staan daar inhoudelijke onderwerpen op het programma. Dit jaar verwelkomt 't Ven 10 nieuwe collega’s. Dit zijn startende leerkrachten, net van de Pabo of al met wat meer ervaring en ook een aantal leraarondersteuners. Daarom was dit jaar de uitdaging om met al deze nieuwe collega’s kennis te maken. Toen kwamen ze voor een leuke, ontspannen activiteit bij het Gilde van Veghel uit. Met veel enthousiasme werd het idee ontvangen en bedacht teamleider Anke van Heerebeek samen met 'staande deken'(voorzitter) Ruud Eekhof de opzet van de middag.

Na informatie over het ontstaan van het Gilde, de historie van het Veghelse Gilde St. Barbara en een vendelgroet, mochten de leerkrachten in groepjes gaan ervaren welke disciplines er aan bod komen bij het Gilde. Onder begeleiding van vijftien gildebroeders, allen gehuld in het zwart-rode gildekostuum, gingen de leerkrachten fanatiek aan de slag met jeu-de-boules, kruisboogschieten, buksschieten, vendelen en trommen. Het vendelen werd door enkele van de 35 aanwezige collega’s als zwaar ervaren. Al met al een gezellige, informatieve middag.

Met veel energie is het team op 6 september gestart met het nieuwe schooljaar! In het laatste thema van het schooljaar (Kunst en Cultuur) gaat de school met de bovenbouwgroepen zeker een bezoek brengen aan het Gilde! Leerkrachten die zelf al een keer bij het gilde zijn geweest zullen zo uit eigen ervaring kunnen vertellen tijdens de les. Dat is toch mooi, zo snijdt het mes aan twee kanten.

Meer weten over een bezoek brengen aan het Sint-Barbaragilde, klik dan door op de link.

Tekst: samenvoeging van artikelen geschreven door Anke van Heerebeek (team bs 't Ven) en Bernie Raaijmakers (Brabants Dagblad).
Foto's: Anke van Heerbeek