VerderKijken DoorDenken

De kunstkaarten van VerderKijken DoorDenken zijn vanaf nu ook terug te vinden op onze website!


‘VerderKijken DoorDenken’ is een lespakket voor groep 1-8 waarin platen van lokale, nationale en internationale kunstwerken zijn opgenomen met bijbehorende reflectievragen. Leerkrachten hebben met dit lespakket handvatten om laagdrempelig met leerlingen naar kunst te kijken en over kunst te praten. Zonder dat je als leerkracht alles over het kunstwerk hoeft te weten.

Leerlingen komen in  aanraking met diverse kunststromingen en -disciplines in het kader van cultuuronderwijs en leren met een open blik naar hun omgeving te kijken. In de gesprekken die ontstaan met behulp van de kunstkaarten kun je op een veilige manier naar jezelf, de ander en de wereld om je heen leren kijken. Het reflecterend vermogen van de leerlingen wordt vergroot en ze komen tot de ontdekking dat een ander misschien welk heel anders naar een kunstwerk kijkt.

Lijkt het jou waardevol om met deze kunstkaarten aan de slag te gaan? Je kunt ze vanaf nu terugvinden op onze eigen website via deze link: https://www.cultuurkade.nl/verderkijkendoordenken