'Samenwerking met een gouden randje'

De visie van Beholders past één-op-één bij die van Cultuurkade. Cultuureducatie gaat niet alleen over leren dansen of schilderen, het gaat over het vormen van je persoonlijkheid.


Als je met meerdere mensen naar een expositie of documentaire kijkt, dan beleef je allemaal iets anders. Iedereen plakt er zijn eigen levenservaring op. Jezelf daarvan bewust worden, is al heel leerzaam. Dat doe je door erover te praten. Kunst is op dat moment een medium om bij jezelf te komen en om te leren over jezelf. Maar ook om je te laten raken. Door met elkaar in gesprek te gaan, leer je ook iets over de ander. Je verruimt je perspectief en leert je in de ander verplaatsen.

In deze samenwerking hebben we elkaar echt gevonden. Dit jaar bieden we de leerlingen uit het voortgezet onderwijs een échte Beholders ervaring aan. Dit jaar is tegelijkertijd ook een pilotjaar, een eerste aanzet, maar we zien ontzettend veel potentie. Ook voor het basisonderwijs organiseren wij een inspiratiebijeenkomst met een echte Beholderservaring. Inschrijven kan via deze link.  

In het artikel uit de Beholders-krant vertellen we meer over de samenwerking en onze ideeën voor de toekomst!


Download hier het volledige artikel