Expeditie Orkest

Tien verrassende filmpjes over het orkest van philharmonie zuidnederland en haar instrumenten. Kom mee op Expeditie Orkest! Muziekonderwijs voor groep 5 t/m 7.


Waarschijnlijk heb je wel eens een symfonieorkest gehoord, misschien zelfs zonder dat je het doorhad.
Een symfonieorkest: wat is dat precies?
Welke instrumenten spelen er mee en hoe zijn ze gemaakt?
​​​​​​​Waar doen al die verschillende klanken je aan denken, of wat voel je eigenlijk?

Heb jij ‘m al gezien en gebruikt?

Een orkest en haar instrumenten..… er valt zoveel leuks over te vertellen aan kinderen, maar er is zo weinig inspirerend materiaal. Daar wilde philharmonie zuidnederland verandering in brengen. Dus maakten ze samen met jeugdtheatergezelschap Het Laagland de film Expeditie Orkest; een serie van 10 korte filmpjes van elk ongeveer 10 minuten. In elk filmpje wordt een instrument op een verrassende wijze aan kinderen gepresenteerd. Kan een trompet een glas stukblazen? Of kan je in een contrabas varen? En hoe werken al die instrumenten samen in een muziekstuk?

Door met presentatoren Marcos en Myrthe op onderzoek te gaan ontdekken de kinderen Vik, Sammer, Bo en Julius op grappige wijze van alles over instrumenten en het orkest.
En het mooie is, alle filmpjes zijn gewoon online te bekijken! Gemakkelijk in te zetten voor laagdrempelig muziekonderwijs in de klas, met name geschikt voor groep 5 t/m 7.
De filmpjes kunnen getoond worden via de website www.philharmoniezuidnederland/expeditieorkest. Je start dan automatisch met de introductieaflevering Operatie Orkest.