Goede musical voorbereiding

Wil jij het beste halen uit je leerlingen bij de eindmusical?


Eind vorig schooljaar is er een bijzondere pilot geweest op bs Dommelrode.
De leerkracht van groep 8 gaf aan dat ondersteuning in het begeleiden van de groep 8 musical heel gewenst was. In eerste instantie hebben de leerlingen twee workshops gehad van een theaterdocent van Phoenix.  Cultuurkade had inmiddels kennis gemaakt met ‘Vakspecialist Drama’  en was enthousiast over de aanpak van Felice en Elke. Zij hebben vooral de leerkracht begeleid: vol enthousiasme en met mooie werkvormen stonden de vakspecialisten haar bij.

Cultuurkade investeerde in een pilot op deze basisschool.
​​​​​​​Het resultaat was erg goed en naar ieders tevredenheid: een leerkracht die volop handvatten en begeleiding heeft gekregen om een mooie voorstelling te organiseren, leerlingen die enthousiast en veelal vol vertrouwen, lef en overtuiging hun rol op het podium hebben gezet en met plezier naar de musical uit zijn gaan kijken i.p.v. er tegenop te zien. Ze waren geconcentreerd en groeiden in hun rol.


Wil jij dit ook?
Bezoek dan deze pagina en laat je inspireren door de mogelijkheden. Neem evt. contact op met Cultuurkade om te kijken wat er nog meer mogelijk is.

Naast het coachen van één leerkracht hebben Felice en Elke ook teamtrainingen in het aanbod.
En er kan indien gewenst een training opgezet worden voor de musicalbegeleiding voor leerkrachten van groep 8.
Er is ook nog de twee jarige opleiding: Vakspecialist Drama, voor de leerkracht die deskundig met drama op school wil werken.

Quote van Vakspecialist Drama:

"Drama biedt je leerlingen de kans creatief te zijn, taalvaardig te worden én zich in anderen in te leven. Hun sociale vaardigheden groeien spelenderwijs en ze ontdekken hun eigen plek in een steeds groter wordende wereld."