'Musical de musical' en nog meer musical

Er is geen ontsnappen aan. Geen enkele groep 8-er ontsnapt aan de welbekende "Eindmusical'. Het musicalvirus blijkt zelfs zo...


hardnekkig dat het naar Theater Artemis is overgesprongen. Deze musical 'Musical de musical' neemt absurde vormen aan en verspreidt zich snel en ongezien.

(Uit het script)
‘Beste toeschouwers, we hebben niet zo goed nieuws. Het lijkt er sterk op dat we in een musical zitten. Ik zie u allemaal flink schrikken en dat begrijp ik heel goed. Een musical, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Maar ik vrees dat ik er niks anders van kan maken. Er is door meerdere deskundigen bevestigd dat er sprake was van ritmisch bewegen op muziek, gecombineerd met het melodieus voortbrengen van klank en tekst. En dit lijkt heel snel om zich heen te grijpen.’

Er was eens een artistiek leider van een welbekend jeugdtheatergezelschap (Artemis), die zich tijdens afgelopen coronajaar opgaf als vrijwilliger voor de groep 8 schoolmusical van zijn oudste kind. Wat begon als een project in privé-tijd, groeide onverwacht uit tot een best wel dope Musical De Musical, met een zeer besloten première in het plaatselijke theater van zijn woonplaats.

Omdat Artemis andere leerlingen/scholen ook een fijne absurdistische musical toewensen biedt Artemis deze Musical De Musical aan als een heus musicalpakket. Daarin zit alles wat je nodig hebt om deze groep 8 eindmusical op te voeren, denk aan: een script, een rolverdeling en de liedjes om te oefenen en de muziek voor de uitvoering (geschreven door Keimpe de Jong). En om er een echte Theater Artemis-première van te maken: Maak een poster in Artemisstijl en deel die met ons, dan delen zij ‘m op onze socials.

Het pakket kost €175,- voor de uitvoering op één locatie en zal begin 2022 klaar zijn. Daarnaast bieden ze een beperkt aantal scholen ook de mogelijkheid om bij het maken begeleid te worden door hun theaterdocenten.

Heb je meteen interesse in dit Musical De Musical – pakket (met of zonder begeleiding), mail dan voor meer info en/of een seintje wanneer het pakket klaar is naar erica@artemis.nl.

Om vast een beeld te geven van de musical vind je onder aan deze pagina de eerste twee scenes inclusief de rollen van het hele stuk, een medley van wat liedjes en musical ‘de musical’ in het kort.


Meer musical nieuws:

Cadeau bij Praxis Bulletin: een complete musical voor groep 3-5

Waarom worden muziek-, drama- en handvaardigheidslessen alleen in groep 8 samengevoegd tot een musical? Hoog tijd om daar verandering in te brengen met de musical Professor Proflovsky en de vier seizoenen voor groep 3-5.

Ben je geen abonnee, maar wil je toch aan de slag met de musical. Bestel dan een los exemplaar van dit Praxisbulletin.

Lees verder