Leerlingen gepassioneerd aan de slag

Gave resultaten bij de workshops Mode aan een draadje voor groepen 7-8 van Phoenix Cultuur


Om het jaar staat het lokale project 'Mode aan een draadje' in het kunstmenu. De afgelopen weken vond de eerste reeks workshops plaats op de Noordkade.
Met het project  maken leerlingen van groep 7-8 een ontdekkingsreis in de veelzijdige modewereld. Mode houdt meer in dan alleen kleding. Een website met digitaal lesmateriaal van  ‘Mode aan een draadje’  bevat de inhoud en de opdrachten voor leerlingen. Het bestaat uit 4 lessen, waarvan de eerste 3 lessen op school door de leerkracht worden gegeven. Binnen verschillende thema's wordt behandeld wat mode betekent en wat het met ons doet. Essentieel in de lessen is de opbouw uit de drie onderdelen: onderzoeken, crëeren en reflecteren.

Voor de 4e les gaan de leerlingen naar het Fashionatelier bij Phoenix Cultuur op CHV Noordkade. Hier gaan de leerlingen praktisch aan de slag o.l.v. een vakdocent fashion. Cas een van de leerlingen van basisschool Antonius nam een eigen fotocamera mee naar de workshop en fotografeerde zijn klasgenoot Hanne. Wat een passie en wat een talent voor fotografie!  
Wij kregen de foto's bij dit artikel doorgestuurd en zijn onder de indruk. Geniet met ons mee. Dit is wat cultuureducatie kan doen met leerlingen.

Foto's: Cas, leerling bs Antonius.
​​​​​​​Model: Hanne, leerling bs Antonius.