Verander'ns: van Warnet naar VRnet

Verander eens van standpunt, blik of vorm. Verander’ns jezelf of iets… anders. Dat was begin dit schooljaar de opdracht voor leerlingen van groep 5 en 6, nadat ze de voorstelling Warnet hadden bezocht.


Het is al weer een hele poos geleden: aan het begin van dit schooljaar bezochten leerlingen van groep 5 en 6 de bijzondere voorstelling Warnet in het Dorpshuis in Zijtaart. In een grote witte kubus, waar ze op een piramide-vormige tribune middenin de voorstelling zaten, werden ze overspoeld door allerlei beelden van personages, geprojecteerd op de wanden, en aparte muziek. En waar dan ook nog eens een acteur door rondliep die steeds veranderde van personage en kleding.

Daarna hebben de leerlingen in je klas ook zelf aan deze opdracht gewerkt:

Verander eens van standpunt, blik of vorm.
Verander ’ns jezelf of iets… anders.
Verander ’ns de omgeving, het verhaal, de functie of de situatie.

Een flink aantal groepen heeft vervolgens hun werkstukken ingezonden. Wow, wat een bijzondere resultaten kregen we te zien.

Zoals beloofd hebben de makers van de voorstelling met behulp van deze inzendingen een nieuw digitaal ‘Warnet’ gemaakt. Het heeft de naam VR-Net gekregen. Een Warnet door de leerlingen zelf gemaakt, te bekijken via Virtual Reality. Je krijgt toegang tot het VR-Net via de bijgevoegde QR-code. Probeer het maar eens, het is een bijzondere beleving.

Als cadeautje voor de leerlingen is de QR-code geprint als plak-tatoeage, voor iedereen één. Ze hebben de QR-code dan een poosje bij zich om aan iedereen te laten zien. Én iedereen mee te nemen in de verwondering!
Heel veel kijkplezier met VR-Net!

Met dank aan Schippers & van Gucht