Lln. waren zelden zo positief over hun geschiedenisles

Meet Up! een werkwijze voor lokaal erfgoed in het curriculum. Het Zwijsen College en Elde College zetten een bijzonder proces in beweging en daagden lln. uit om met lokaal erfgoed aan de slag te gaan. Erfgoed Brabant schreef een artikel met 9 tips en succesfactoren voor samenwerking.


Hellen Janssen, docent geschiedenis op het Zwijsen College in Veghel:"Denkend over mijn les over 'Steden en Burgers in de Lage Landen van 1050-1700' rij ik naar school langs prachtige regionale monumenten. Hoe kan ik de leerlingen in de geschiedenislessen uitdagen om met dat lokaal erfgoed aan de slag te gaan?"

Met deze vraag zette Hellen een bijzonder proces in beweging waaruit in 2020 het project Meet Up Meierijstad is voortgekomen. Een erfgoedproject waarbij het Zwijsen College en het Elde College uit Schijndel samen met heemkundekringen lokaal erfgoed verbonden aan het landelijke geschiedeniscurriculum voor vwo. Erfgoed Brabant heeft dit project begeleid en ondersteund.

In dit artikel lees je over de succesfactoren van deze manier van samenwerken en geven we 9 tips voor als je zelf met deze werkwijze aan de slag wilt.