Wat een fijne start: De eerste ICC-bijeenkomst van dit schooljaar

Wat was het fijn om iedereen weer te zien. Op donderdag 8 november zagen we de ICC’ers (interne cultuur coördinatoren) uit het PO en VO weer.


Aansluitend op de wensen vanuit een eerdere inventarisatie, hadden we een afwisselend programma voor de ICC-ers samengesteld.
Nieuw was de aanwezigheid van de cultuurcoaches van de drie voortgezet onderwijs scholen in onze gemeente, dat bracht de uitwisseling op gang over verschillen en overeenkomsten van cultuureducatie bij primair en voortgezet onderwijs en dat we van elkaar kunnen leren.

We waren te gast bij ’t Goeie Leven in Eerde. Tijdens deze bijeenkomst stonden 2 onderwerpen centraal; inspiratie en kennisdeling. We starten meteen met de inspiratie. Theater Artemis nam ons mee; Hoe kijk je naar theater? Aan de hand van verschillende werkvormen werd iedereen uitgedaagd om actief mee te doen.
We kwamen er achter dat er heel veel te zien is bij een theatervoorstelling, alleen al door de plaatsing van decorstukken. Wat voor een gevoel roept het op? Waar denk je dat het plaatsvindt? Hoe zou jij plaatsnemen in dit decor? Wat is dan het verhaal? Heel mooi om te zien dat je ook bij het kijken naar een theaterstuk merkt dat je jezelf meeneemt in het verhaal. De associaties die je bij het stuk krijgt, hebben vaak te maken met iets wat je de afgelopen tijd zelf hebt meegemaakt. En ook fijn, de eenvoudige oefeningen kunnen de deelnemers meteen in de eigen klas toepassen.

Na 45 minuten was het tijd voor een korte pauze en het tweede deel van de bijeenkomst: Kennisdeling.

In groepjes gingen de leerkrachten met elkaar in gesprek over diverse onderwerpen zoals financiën, cultuureducatie, verbinding po/vo. Wat een energie kwam er los. Heel erg fijn om uit te kunnen wisselen en te horen hoe andere scholen bepaalde thema’s aanvliegen of welke onderwerpen daar juist spelen. En het gaf ons tegelijkertijd inzicht op welke onderwerpen wij in de komende bijeenkomsten kunnen programmeren om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de wensen vanuit de ICC-ers.

Cultuurkade vierde ook haar 5-jarig bestaan. We sloten de bijeenkomsten daarom af met een heerlijk etentje. Gezellig samen eten en nog even informeel napraten. We kijken terug op een erg fijne bijeenkomst met veel energie. Op naar de volgende! Schrijf je gauw in, want we zijn hard aan het werk om er weer een inspirerende bijeenkomst van te maken.