Bijzondere voorstelling 'Kaatje' zoekt basisschool uit Veghel

ONS Welzijn en Theater AanZ zijn op zoek naar een basisschool uit Veghel waar KAATJE gespeeld kan worden op donderdag 19 januari 2023 van 10.30 - 12.00 uur.


Over de voorstelling
Kaatje is dol op haar ouders. Maar die zijn op proef-scheiding. Ze maken knetterende ruzie over dingen waar ze vroeger om konden lachen. Kaatje sjouwt met haar koffer van de één naar de ander. Bij haar vader eet ze havermout en vegan soep terwijl haar moeder frietjes met tosti’s serveert en liedjes zingt met Marco, de Snor. Maar dat mag Kaatje natuurlijk niet doorvertellen. Kaatje doet er alles aan om het huwelijk van haar ouders te redden.  De kinderen uit het publiek zijn de stille getuigen van haar eenzame dwaling door de wonderlijke wereld die scheiding heet. Maar blijven ze de stille getuigen? Of worden ze de vrienden die Kaatje zo hard nodig heeft om gesterkt en vol vertrouwen de toekomst tegemoet te kunnen zien?

KAATJE is een luchtige interactieve voorstelling over een verdrietig thema waar steeds meer kinderen mee te maken krijgen. Ondersteuning voor kinderen die te maken krijgen met een scheiding richt zich vooral op de ouders. Met KAATJE willen we kinderen een stem geven.

Wil jij deze voorstelling een plek geven?
Dit wordt dan meteen een bijzondere voorstelling; naast het belangrijkste publiek namelijk +/- 50 leerlingen, nodigen we ook 20 professionals uit het sociale domein en onderwijs uit. Op deze manier kunnen zij ook zelf ervaren wat de voorstelling kan betekenen in hun eigen activiteitenbeleid waar het gaat om het onderwerp scheiding en kinderen/jongeren.
De voorstelling kan plaatsvinden in een gymzaal of groot afsluitbaar lokaal op de school zelf. In overleg is het ook mogelijk om op een externe locatie te spelen. Alle speelvoorwaarden lees je via deze link.

Wil jij deze voorstelling op jouw school een plek geven? Of heb je nog vragen?  Neem dan voor de kerstvakantie contact op met Hester van Theater AanZ via 06-13316516 of via hester@theater-aanz.nl