‘Het is nu. De vaart vertelt 200 jaar geleden.’ (een poëziebundel)

Deze bijzondere bundel bevat de gedichten van de leerlingen en het werk van Rick Terwindt als Stadsdichter en Kanaaldichter.


‘De vaart vertelt’ was een activiteit naar aanleiding van 200 jaar Zuid-Willemsvaart waarbij de leerlingen per boot naar Van Berkel voeren met aan boord een verhalenverteller die de geschiedenis van de Zuid-Willemsvaart beschreef.
​​​​​​​Bij Van Berkel aangekomen werden de leerlingen vanuit de geschiedenis meegenomen naar het nu en de toekomst. Rick Terwindt gaf ze een indrukwekkende rondleiding. En ze eindigden het bezoek in een lege container waarin ze luid en duidelijk (een lekkere galm) kort hun ervaring in woorden mochten uitroepen naar Rick.
Rick maakte van al die woorden en zinnen gedichten die nu in een bundel ‘Het is nu. De vaart vertelt 200 jaar geleden later.’ staan, eentje met een houten kaft (duurzaam!).
​​​​​​​Op 18 januari 2023 kreeg de burgemeester van Meierijstad, Kees van Rooij, de poëziebundel overhandigd door Rick Terwindt en Levi Versteegh. Levi is leerling van de Uilenbrink en vanuit de TOPKlas waren de leerlingen nauw betrokken bij het gehele proces rondom 200 jaar Zuid-Willemsvaart. Dankzij hun enthousiaste leerkracht Jorine van Marrewijk deden zij mee aan veel pilots, o.a. de eerste boottocht, maar zij werden door Rick ook uitgenodigd om alle kaftjes van de boekjes te schuren en in elkaar te zetten, wat wel voor zere vingers zorgde. De leerlingen waren erg verrast over het resultaat, zeker Levi want zijn woorden staan achter op de bundel!  Zo vormden zij dus het begin en het eind van dit proces.