Verwarren, verwonderen, boeiend!

Klusbedrijf Smorenberg zaait verwondering!


Onlangs heeft BS 't Ven een bijzonder, ook een beetje vreemd, driedaags durend bezoek gehad van klusbedrijf Smorenberg!

Een kort verslag:
"De eerste dag stond er een rode klusbus midden op het schoolplein. Tijdens het spelen buiten kwam de klusjesman zelf tevoorschijn. Hij liep héééééél langzaam over het plein naar zijn bus. In slow motion pakte hij zijn spullen en was hij heel de dag aanwezig met het plakken van gekleurde lijnen in de school. Hij sprak helemaal niet.
De volgende dag was hij er weer. Hij kwam deze dag in de klassen, waar hij tafels, stoelen, schriften leent en meenam voor zijn bouwwerk, dat op het plein ontstond. Nog steeds zonder te praten en héééééél langzaam. Dit riep heel veel vragen en verwondering bij de kinderen op.
Wie is die klusjesman? Waarom staat zijn bus op het schoolplein? Wat loopt hij langzaam? Waarom praat hij niet? Wat komt hij hier doen? Waarom maakt hij met tape lijnen op de vloer? Dat mag toch helemaal niet! De kinderen waren heel nieuwsgierig. De laatste dag was er een groot bouwwerk ontstaan, van alle spullen die hij had geleend uit de klassen.
De klusjesman kwam met een klok, waarop het half 2 was, de klas binnen. Om half 2 zaten alle kinderen om het kunstwerk heen en werd het met licht, muziek en confetti heel spannend onthuld. Het was fantastisch! Toen is de klusjesman heel langzaam en heel stil weer vertrokken……jammer, maar wat hebben ze genoten!"

Deze driedaagse voorstelling is gemaakt door theater Artemis, hiermee  wordt een ode gebracht aan de fantasie en de verbeelding van de kinderen. Aan het niet weten, het openstellen voor iets vreemds. Kortom een voorstelling die zorgt voor nieuwe mogelijkheden van communiceren en ook verwarring en verwondering zaait.


Bron en foto's: BS 't Ven