Hoe krijg je een mega groot kinderkoor?

Met vier gratis zanglessen hoopt de Stichting Rooi Vol Koren op een enorm groot kinderkoor tijdens het Rooi Vol Koren festival op 8 september.


Het succes van een geslaagd initiatief moet je koesteren. Niet voor niets dat de stichtingen Rooi Vol Koren en Koorplein Noord-Brabant opnieuw de handen ineen hebben geslagen.

Voor de tweede keer wordt het project ‘Zingen in Brabant’ in samenwerking met de basisscholen van Rooi opgetuigd. De apotheose van het project is mee te beleven op het biënnale festival Rooi Vol Koren op 8 september.
Een koorproject met een liedje dat als een Quodlibet (canon) speciaal is geschreven voor de complete onder- en bovenbouw. Het heeft de sfeer van een hoog “Kinderen voor kinderen”  gehalte. Bij de pilot van dit project, op het Rooi Vol Koren festival van 2022, stonden op het grote hoofdpodium op de Markt bijna 150 kinderen.  Vier van de acht Rooise basisscholen deden hier aan mee.
Een memorabel moment voor alle deelnemende kinderen!

De stichting Rooi Vol Koren is opgericht om het zingen in koorverband te bevorderen. Dit doet zij door het opzetten van diverse projecten in alle leeftijdsgroepen. Het ‘Zingen in Brabant’ project is een extra stimulans voor onze jeugd om die zo vroeg mogelijk te laten ervaren hoe het is om samen te zingen. Zingen versterkt de ontwikkeling van een kind in veel opzichten.

We zetten bij deze tweede editie in op de deelname van alle Rooise scholen. Alle kosten voor de materialen en de ingevlogen muziekdocenten worden door de initiatiefnemers gedragen. Geen kosten voor de scholen!  Wat we vragen is: vier keer een lesuur per klas in te delen Twee keer vóór én twee keer ná de zomervakantie.
Scholen kunnen zich aanmelden via de website rooivolkoren.nl