‘Come Together’ viert talenten van middelbare scholieren in Meierijstad

Talenten vieren, jongeren de kans geven zichzelf te laten zien en de waarde van cultuureducatie (extra) onder de aandacht brengen.


Op 27 juni aanstaande vindt ‘Come Together’ plaats: een open podium voor de leerlingen van het Fioretti College, Zwijsen College en Elde College, met een breed scala aan kunstvormen.

Come Together is een samenwerking tussen de drie middelbare scholen en Cultuurkade Meierijstad en vindt plaats in de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade (Veghel). Hier worden leerlingen uitgenodigd om te zingen, dansen, performen, musiceren en exposeren. Van beeldende kunst-expositie tot open podium, met Come Together wordt een ode gebracht aan kunst & cultuur in al haar facetten!

Waanzinnig waardevol
Dat dit open podium georganiseerd wordt door de drie scholen samen, is geen toeval. Sinds het schooljaar 2022-2023 heeft het voortgezet onderwijs in Meierijstad de krachten gebundeld op het gebied van cultuureducatie. En dat is belangrijk, vindt onder andere Terry Emons, cultuurcoördinator op het Fioretti College. “Kunst en cultuur verbreden je wereld”, zegt hij. “Het is waanzinnig waardevol. Door de intensieve samenwerking tussen de middelbare scholen in Meierijstad op het gebied van cultuureducatie leren we van elkaar, inspireren we elkaar en zijn we in staat om samen grotere evenementen te organiseren. Come Together is daar een heel tof voorbeeld van.”

Ook Doreth Donkers, cultuurcoördinator op het Elde College, is enthousiast. “Met cultuureducatie in het algemeen en Come Together in het bijzonder ontdekken leerlingen waar hun ambities, talenten en plezier in zit! Kunst & cultuur beslaan een breed werkveld, waar veel te ontdekken valt. Bovendien leren jongeren door middel van kunst & cultuur zichzelf, de maatschappij en elkaar beter kennen. Kunst is een middel om onderwerpen bespreekbaar te maken en je blik te verbreden. Nu we intensief samenwerken, kunnen we dit soort dingen, zoals Come Together, grootser aanpakken. En dat is heel leuk en leerzaam voor iedereen!”

Echte theaterzaal
Come Together belooft een mooie avond te worden. Zo hebben alleen al de leerlingen van het Elde en Fioretti een kleine 19 acts in petto voor het publiek. En daar komen de acts van het Zwijsen College nog bij én de expositie van beeldende kunst die naast het open podium te bezichtigen is. “Zo’n echte, grote theaterzaal is voor leerlingen natuurlijk prachtig. En ook onze collega’s zijn heel enthousiast”, zegt Doreth Donkers. “Het wordt een héle vette ervaring, zowel voor deelnemers als voor bezoekers”, voegt Terry Emons daaraan toe. “Iedereen moet dus vooral komen, wij hebben er heel veel zin in!”. De host van de avond is niemand minder dan Marlon Kicken.

Come Together vindt plaats op donderdag 27 juni om 19.30u in de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade. Kaartjes kosten €4,-. Meer weten of de avond bijwonen? Kijk op www.blauwekei.nl/agenda/5167/het-open-podium/come-together