Betrokkenheid hoog tijdens gastles aan Noordkade

"De betrokkenheid was erg hoog, iedereen was aan de slag! En dat met (onderdelen van kapotte) apparaten, kosteloos materiaal en vooral veel fantasie! Geweldig om te zien!" Lees hier het hele verslag van de groepen 6 van bs 't Heibosch en bs de Bunders over de gastles van Kunstructeur.


Verslag bs 't  Heibosch

Op dinsdag 27 maart bezochten de leerlingen van bs ’t Heibosch met groep 6 de  inspiratieworkshop van Kunstructeur, project Fabriek Magnifique. Dit gebeurde onder leiding van een kunstenares in de werkplaats van Phoenix Cultuur aan de Noordkade in Veghel. Allereerst werden we rondgeleid bij een tentoonstelling. De kunstenares gaf uitleg bij de kunstwerken en de leerlingen mochten in groepjes aan opdrachten deelnemen.
Daarna gingen we zelf aan de slag in de werkplaats. De leerlingen waren in zes groepen verdeeld en kregen ieder een mailtje met daarin een vraag c.q. opdracht van verschillende mensen. Allemaal om de uitvinden Isaac Dee (I. Dee) te helpen! Ze mochten een apparaat, machine, gereedschap of gerei voor in de keuken bedenken én maken. “Een verrassend KEUKENDING, dat nog niet bestaat!” De betrokkenheid was erg hoog, iedereen was aan de slag! En dat met (onderdelen van kapotte) apparaten, kosteloos materiaal en vooral veel fantasie! Geweldig om te zien!
De nabespreking leverde mooie gesprekken op.

In de klas krijgt deze inspiratieworkshop een vervolg. We zijn vóór de meivakantie gestart met het verzamelen van spullen die we voor deze kunstwerken kunnen gebruiken. Na de meivakantie starten we in de klas met de eerste ideeën en op dinsdag 15 mei komt dezelfde kunstenares ons verder op weg helpen, bij ons in de klas op ’t Heibosch. De echte afsluiting vindt tijdens Fabriek Magnifique plaats; waar onze leerlingen in de Bizar Bazar live mogen pitchen (het aanprijzen van hun uitvinding). Dus zet het vast in de agenda op zondag 8 juli tussen 14.00 en 16.00 uur.
Bron: Nieuwsbrief april 2018 bs ;t Heibosch


Verslag van bs de Bunders

Dinsdag 10 april was een spannende dag voor de kinderen van groep 6 van de Bunders. Groep 6 doet namelijk mee met het project de Kunstructeur 2018-Bizar Bazar. De opdracht is om een apparaat, machine of gereedschap te maken voor in de keuken. Een verrassend KEUKENDING, dat nog niet bestaat. De kinderen helpen de uitvinder Isaac Dee. De opdrachten krijgen ze via mailtjes. Deze dag mochten de kinderen oefenen op de Noordkade tijdens een workshop. Nou dat hebben ze gedaan hoor! Er werd heel ijverig gewerkt aan een heleboel grappige, vindingrijke machines. Die machines kregen ook allemaal leuke namen.

Nu is het de bedoeling om op school ook zulke machines te gaan maken. Dat gaat groep 6 zeker doen want alle kinderen hebben, na deze leuke middag, de smaak te pakken. En dan kan het zomaar zo zijn dat de gemaakte kunstwerken en machines te zien zijn op de Bizar Bazar markt tijdens het ART&FOOD festival op 6-7-8 juli op de Noordkade. Allemaal komen kijken hoor! Het was een geweldige middag voor de kinderen van groep 6.
Bron: Nieuwsbrief april 2018 bs De Bunders