De allerlaatste culturele activiteit van schooljaar 2017-2018

Tot het einde van het schooljaar toe, lopen er nog allerlei kunst en cultuurprojecten bij de scholen, maar er kan er maar één de laatste zijn en dat is Kunstructeur. De afsluiting van Kunstructeur vindt namelijk plaats buiten schooltijd tijdens Fabriek Magnifique.


Het festival Fabriek Magnifique gaat bijna van start, met heel veel mensen die met plezier meewerken om er een mooi festival van te maken!

Zo ook alle kinderen van de basisscholen van, en rondom Veghel. De kinderen van de groepen 5-6 of soms de hele school hebben aan het kunst- en techniek project Bizar Bazar van uitvinder Isaac Dee gewerkt. Om Isaac Dee te ondersteunen hebben zij voor hem fantasievolle keukenapparatuur ontwerpen gemaakt. Na eerst kennisgemaakt te hebben van de kunstwerken van Elvira Wersch en Sectie C uit Eindhoven, zijn de kinderen met een proefles aan de slag gegaan, zodat zij een goede indruk kregen wat de opdracht was.

Bizar Bazar, een expositie met werkstukken Kunstructeur
Als afsluiting wordt er door Fabriek Magnifique een echte Bizar Bazar ingericht. Alle drie de festivaldagen is de exposite van Bizar Bazar open in het Atrium van CHV Noordkade (ingang aan waterkant naast Café de Afzakkerij). Maar op 8 juli hopen wij op een grote toeloop van kinderen, ouders, leerkrachten en wie maar interesse heeft.

Programma zondag 8 juli in het Atrium van CHV Noordkade.
·        11.00 tot 13.00 uur is de Bazar open en kunnen de kinderen hun werkstukken gaan verkopen. Als ze het leuk vinden mogen de kinderen ook koude hapjes tegen kostprijs aan de bezoekers aanbieden.
·        13.00 tot 14.00 uur zijn er allerlei leuke animaties in de sfeer van een bazaar.
·        13.30 uur: Begeleiding voor kinderen hun werkstuk komen pitchen op het podium. Wij zorgen voor een goede begeleiding van een professional van Phoenix Cultuur. Kinderen dient om 13.30 uur                                        aanwezig te zijn voor een korte instructie.
·        14.00 tot 15.00 uur gaat de veilingmeester met de kinderen aan de slag om te pitchen.
·        15.00 tot 15.30 uur muziek en dans bij en op het zandkunstwerk van Elvira Wersche.
                     De kinderen hebben haar werkwijze gezien tijdens de lessen op de Noordkade.

Ook als kinderen geen werkstuk komen pitchen op het podium zijn zij samen met hun ouders van harte welkom op 8 juli, wij zullen er alles aan doen om er een mooie ervaring van te maken.

Zijn er nog vragen dan kunt u altijd terecht bij de leerkracht van uw kind of bij info@cultuurkade.nl

de samenwerkende partners, Cultuurkade, Phoenix Cultuur en Fabriek Magnifique