Wat staat er op het menu voor '18-'19?

Woensdag 30 juni vond de jaarlijkse menupresentatie plaats voor de SAAM en Skipov scholen uit Veghel. De icc-ers maakte hierbij kennis met de kunstprojecten die voor komend schooljaar op het menu staan voor de leerlingen van groep 1 t/m 8.


Het kunstmenu dat al jaren aan de scholen in Veghel wordt aangeboden bestaat uit een zorgvuldige mix, waardoor alle leerlingen tijdens de 8 jaren van de basisschool met alle kunstdisciplines in aanraking komen. Het draait daarbij om kunst uit de grote wereld van de kunsten (voor de kenners, projecten uit domein 3). De projecten zijn opgebouwd uit een of meerdere voorbereidende lessen, de kunstconfrontatie en verwerkingslessen.

En dat is nog niet alles, de scholen nemen ook deel aan het erfgoedmenu, die samen ook een mooie doorgaande leerlijn erfgoededucatie vormen. Klik door op de link voor een overzicht van de projecten. Neemt jouw school (uit Schijndel of Sint-Oedenrode) nog niet deel aan een van beide menu's maar is daar wel interesse voor? Neem dan contact op via je contactpersoon van Cultuurkade.

Sint-Oedenrode
Door het samengaan van de drie aparte marktplaatsen voor cultuureducatie, naar één Cultuurkade Meierijstad, is het nu ook mogelijk voor scholen uit Sint-Oedenrode en Schijndel mogelijk geworden om aan te sluiten bij het kunstmenu of om delen daarvan af te nemen. Afgelopen jaar hebben enkele scholen uit Sint-Oedenrode daar al van geprofiteerd. Komend schooljaar zal daar nog meer gebruik van worden gemaakt.

HUB
Ook de HUB (Zmlk), heeft afgelopen jaar voor het eerst onderdelen uit het menu afgenomen bij Cultuurkade. En zij spreken de intentie uit om ook komend schooljaar aan enkele projecten deel te nemen. Wij verzorgen voor deze school maatwerk. Lees hier de ervaring van de cultuurcoördinator van de HUB

Kunstmenu 2018-2019:
Wil je meer weten over de inhoud van de projecten, dan kun je hier onder doorklikken naar de diverse projectpagina's.

Groep 1-2
Kunstructeur (kunst en techniek project)

Groep 3-4
Held op sokken (theatervoorstelling op school)
VerderKijken DoorDenken (beeldend)

Groep 5-6
Mankind (dansvoorstelling in de Blauwe Kei)
VanDaan

Groep 7-8
Rhythmix (workshop in de klas en muziekvoorstelling in de Blauwe Kei)

Koning Quast in de bibliotheek