KunstWonderwijs

Kunst kan uiteenlopende reacties oproepen; mooi, lelijk, schokkend of  misschien alleen voor de elite? Maar voordat je iets over kunst kunt zeggen, wordt vaak de eerste belangrijke stap overgeslagen. Want hoe kijk je nu eigenlijk naar kunst?

Met KunstWonderwijs  wil ik kinderen op een laagdrempelige manier in contact laten komen met beeldende kunst. Ze leren om te beschrijven wat ze zien, maar ook wat je daarbij kunt voelen of denken. Voor het project ​​​​​​​Kijken naar Kunst werk ik samen met galerie ArteSoffitta in Veghel en diverse kunstenaars uit de omgeving. Na de les gaan de kinderen zelf creatief aan de slag.  Aan het einde van het schooljaar worden de meest bijzondere, grappige of mooie werken tentoongesteld in een echte kunstgalerie naast de werken van de kunstenaars. Je eigen werk in een galerie, hoe cool is dat!

Het project ‘Kijken naar Kunst’ is ontwikkeld voor groep 6,7, & 8. Daarnaast kan ik ook projecten ontwikkelen die aansluiten bij een specifiek thema op school en ben ik beschikbaar als gastdocent voor Cultuurkade bij VerderKijkenDoorDenken op basis van de aan Harvard University ontwikkelde ‘Thinking Routines’.

www.kunstwonderwijs.nlannemieke@kunstwonderwijs.nl
www.kunstwonderwijs.nl
KunstWonderwijs (Postadres)
Stationsstraat 32
5461 JV Veghel