KunstWonderwijs

Met KunstWonderwijs  wil ik kinderen op een laagdrempelige manier in contact laten komen met beeldende kunst. Ze leren om te beschrijven wat ze zien, maar ook wat je daarbij kunt voelen of denken.  Een typische les bestaat uit een introductie van ongeveer 30 minuten waarin de kinderen iets leren over (beeldende) kunst en daarna volgt een creatieve opdracht waarbij ik de kinderen begeleid.

Een voorbeeld  hiervan is het project ​​​​​​​Kijken naar Kunst waarvoor ik samenwerk met galerie ArteSoffitta in Veghel en diverse kunstenaars uit de omgeving. Aan het einde van het schooljaar worden de meest bijzondere, grappige of mooie werken tentoongesteld in een echte kunstgalerie naast de werken van de kunstenaars. Je eigen werk in een galerie, hoe cool is dat! 

Daarnaast kan ik ook projecten ontwikkelen die aansluiten bij een specifiek thema op school en ben ik beschikbaar als gastdocent voor Cultuurkade bij VerderKijkenDoorDenken op basis van de aan Harvard University ontwikkelde ‘Thinking Routines’.

www.kunstwonderwijs.nlannemieke@kunstwonderwijs.nl
www.kunstwonderwijs.nl
KunstWonderwijs (Postadres)
Stationsstraat 32
5461 JV Veghel