De Grote Kleine Voorleesshow | Fred het hert
TheaterLiteratuur

De Grote Kleine Voorleesshow is een taalfeest. Met een heleboel verrassende ingrediënten brengt House of Nouws een prentenboek tot leven. De Voorleesshow is als een pop-up boek met een decor van tafelformaat. Zo laat House of Nouws kinderen op een niet-schoolse manier met taal bezig zijn.

We lezen Fred het (heel erg eigenwijze) hert voor, van de Nederlandse schrijver Pépé Smit. Fred is een hert. Een heel erg eigenwijs hert. Hij vraagt zich af waarom hij eigenlijk in een bos woont. En waarom hij geen schoenen draagt of handen heeft. Op een dag wordt Fred wakker met een gek gevoel. Hij heeft helemaal nergens zin in en kruipt het liefst weer onder zijn geruite dekentje. Zit er soms iets op zijn rug? Samen met Uil en Konijn probeert hij dit ‘iets’ te vinden.

House of Nouws maakt feestelijk ontregelende jeugdvoorstellingen. Door het publiek nooit te vergeten en altijd onderdeel te maken van het verhaal, zorgt House of Nouws voor een levendige ervaring. De enthousiaste reacties van kinderen maken de voorstellingen compleet.

Hier werk je aan bij De Grote Kleine Voorleesshow
Kunstzinnige oriëntatie en Nederlandse taal. De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren. Ze krijgen plezier in het lezen en schrijven. Ze werken aan meningsvorming, samenwerking en reflectie.

Waarom wij hebben gekozen voor De Grote Kleine Voorleesshow
Fred het hert is een intieme voorstelling, dichtbij in de eigen klas, een prentenboek komt spelenderwijs tot leven. Veel interactie en aansluitend een actieve workshop. Een theatervoorstelling met letters, boeken en verhalen, dat is wat we elke kleuter (en leerkracht) gunnen. 

Praktisch

  • De aanvangstijden zijn 09.30, 10.45 of 12.30 uur als de uitvoering op één school/locatie is.
  • Heeft jouw school één groep 1-2? Kies dan het middagtijdstip.
    Het gezelschap kan zich nl. 1x per dag verplaatsen om ’s middags op een school met één groep een voorstelling te spelen.
    ​​​​​​​Het middagtijdstip wordt (na boeken) handmatig door ons aangepast naar aanvangstijdstip 13.00u.

  • Fred het hert is ook geschikt voor combinatiegroepen 2-3.

De foto's bij dit aanbod zijn gemaakt door Sterre Otten en Bart Grietens


Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 32
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Tijdsinvestering 30 minuten show, 30 minuten workshop
Benodigde ruimte Klaslokaal
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers De leerkracht doet actief mee.
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.
Aanbieder Cultuurkade