Veteranenontmoeting uitgesteld

Door de wereldwijde verspreiding van het coronavirus is het dit jaar niet mogelijk om een ontmoeting tussen leerlingen uit Meijerijstad en oorlogsveteranen te organiseren.


Jumbo Supermarkten en Cultuurkade hebben daarom besloten om de organisatie van deze speciale gelegenheid uit te stellen naar 2021.

Sinds enkele jaren organsieren zij gezamenlijk dit evenement. “Deze oud-militairen hebben heel belangrijk werk verricht en met dit mooie initiatief betuigen wij onze eer aan hen”, zegt Frits van Eerd, CEO van Jumbo. “Het is belangrijk stil te blijven staan bij de geschiedenis van ons land. Door dit initiatief te steunen, willen we deze veteranen bedanken voor de inzet en moed die ze hebben getoond. Het is belangrijk dat we nooit vergeten wat tijdens de oorlog is gebeurd en dat we onze vrijheid aan deze mensen hebben te danken.”

Tijdens de vorige editie deelden twintig oorlogsveteranen uit de Tweede Wereldoorlog hun indrukwekkende verhalen over Operatie Market Garden met ruim zeshonderd kinderen van tien basisscholen uit Meierijstad. Deze kinderen kregen de kans om het verhaal over de bevrijding te horen uit de monden van de mensen die hiervoor gevochten hebben.

Jumbo en Cultuurkade Meijerijstad kijken uit naar volgend jaar om dit bijzondere initiatief weer samen op te pakken. Over de nieuwe datum en invulling van het evenement wordt in het voorjaar van 2021 gecommuniceerd.

Foto's: Jumbo | Stephan Tellier