Proficiat nieuwe icc-ers

Schijndel is 5 (bijna 6) gecertificeerde interne cultuur coördinatoren rijker.


Na bijna 2 jaar was het op donderdag 14 oktober dan zover. De interne cultuur coördinatoren (icc’ers) ui Schijndel; Mayke, Gemma, Linda, Wieteke en Imke mochten hun ICC-certificaat in ontvangst nemen. Elsje heeft wel haar persoonlijke leerdoelen gepresenteerd, maar levert op een later moment haar cultuur beleidsplan in, zodra dit past binnen het huidige traject van de school. Daarna gaat ook zij er met een certificaat vandoor.

Mayke en Wieteke kregen hun certificaat zelfs in een gouden lijstje. Zij hebben de training namelijk voor de tweede keer afgerond. De cursus was nu helemaal in nieuwe stijl en daarmee vonden zij de deelname toch erg waardevol. Er werd nu op een andere manier naar cultuureducatie gekeken, maar ook het samen intensief bezig zijn met cultuur zorgde ervoor dat cultuureducatie weer meer aandacht krijgt binnen de school.  

Op 14 oktober mochten de icc’ers laten zien wat hun proces tot nu toe was geweest en de speerpunten voor cultuureducatie op school met ons delen. De opdracht was om dit op een creatieve manier te presenten….nou dat is gelukt! Er is een liedje geschreven, er werden prachtige kleurrijke metaforen ingezet en ook de creatieve en digitale vaardigheden kwamen helemaal tot zijn recht.

Wat is er veel gebeurd in deze twee jaar. We hebben samen een mooi proces doorlopen. Er is gekeken naar de waarde van cultuureducatie in het curriculum en waar kwalitatieve cultuureducatie aan moet voldoen. Door middel van gesprekstechnieken hebben de icc-ers ook geoefend met luisteren, samenvatten en doorvragen. Hierdoor kunnen zij nog beter samen met het team de waarde voor cultuureducatie uitdragen.

Wat ontzettend knap dat deze icc’ers tijdens het afgelopen hectische jaar toch de waarde van cultuureducatie erkenden en met enthousiasme in het curriculum gaan borgen.