Dé Koster Brock Quiz!

Afgelopen week was er een bijzondere extra versie van het koster Brock-project (oftewel ’de historische wandeling, ken jij jouw opa’s, opa’s, opa?’) voor alle groepen 6 en 7 in Sint- Oedenrode te beleven.


Bij de voorbereidingen voor het bekende project waren er bij de Kerngroep een aantal suggesties om toch ook voor de groepen 6 en 7 iets te doen in het kader van de historie van Sint-Oedenrode. Deze quiz is dus ontstaan om de leerlingen, die dit mooie erfgoedproject hebben moeten missen vanwege corona, daar toch iets van te laten meemaken.

Na een behoeftepeiling bij de leerkrachten, die over het algemeen erg enthousiast reageerden, zijn leden de kerngroep van het project onder leiding van Emile Kalmann en Twan van den Oever (als betrokken ouder) flink wat uurtjes bezig geweest om de quiz in elkaar te zetten.
Er werd een prachtig decor gebouwd, belichting en geluid professioneel opgezet, twee enthousiaste acteurs, Steffie van den Braak (freule) en Hans Heunks (smid) en via verschillende online-lijntjes vond de live-stream plaats.
Vragen, opzoekopdrachten, filmpjes  en activiteiten wisselden elkaar af. Alles moest natuurlijk telkens opgeteld en gecontroleerd worden dus jullie kunnen je voorstellen dat het een stressvol gebeuren was!

Maar het resultaat mocht er zijn: enthousiaste kinderen en leerkrachten. De winnende groep 7 van bs Kienehoef krijgt een prachtig kunstwerk uitgereikt gemaakt door Jeanne Wijnakker. En alles is opgenomen zodat het een volgende keer eventueel weer gebruikt zou kunnen worden.

Maar natuurlijk blijft de oorspronkelijke versie bestaan en we hopen daar volgend schooljaar weer druk mee te zijn.
​​​​​​​Heel veel dank aan allen die zich hiervoor ingezet hebben!