Ode aan de fantasie

Vreemd bezoek op de scholen in  Meierijstad.. "De Driedaagse" is een ode aan de fantasie, aan het niet weten en je openstellen. Al veel leerlingen gingen mee op avontuur met deze verrassende kunstconfrontatie van Theater Artemis.


Theater Artemis ontwikkelde vier theatrale performances die zich gedurende drie dagen afspelen op een basisschool. Dit schooljaar op alle basisscholen in Meierijstad dus!
Met de komst van deze onverwachte gast, zal alles op school even drie dagen anders zijn. Drie dagen is de verbeelding aan de macht. Dit is theater dat dicht op de huid zit.

Cultuurkade programmeerde dit in het kunstmenu voor alle scholen, omdat het ruimte geeft aan verwondering. Het komt erg dichtbij, de leerlingen gaan op avontuur in hun eigen omgeving. Het is een verrassende kunstconfrontatie en een theaterervaring die anders is dan normaal. Doordat het op school plaatsvindt is het kleinschalig. Speciaal voor groep 1-2 en 3-4.
Maar.. op de kleine scholen wordt handig gebruik gemaakt van de leerlingen uit de bovenbouw. Op BS Nicolaas was er bijvoorbeeld een geheime vergadering!

Wat we terughoren van de eerste scholen?
De leerlingen hebben zo veel plezier!
Er was geen angst, leerlingen wilden direct contact maken en vriendschap sluiten.
Op een andere school was wel angst: Een leerling die het spannend vond mocht terug naar de klas, maar bleef toch in de deuropening staan kijken; de nieuwsgierigheid won!
Het verhaal leefde echt. Kinderen waren betrokken en actief.
En ook: van het lesprogramma kwam de eerste dag weinig terecht door de verschijning op de speelplaats. Een tip van deze leerkracht: maak aangepaste lessen (meetopdrachten, geldrekenen, woordweb), dat maakt het project extra waardevol.

Om voor alle leerlingen en leerkrachten deze bijzondere ontdekkingstocht van nieuwsgierigheid te laten slagen zijn we voorzichtig met informatie en verspreiden van beeldmateriaal.
Het team van leerkrachten krijgt 1 a 2 weken vooraf een persoonlijk bezoek op school door Theater Artmemis, waarbij details en inhoud worden afgestemd met de locatie.