Ga staan

“Mogen wij nog voordragen, want er zijn een paar kinderen met écht hele goeie teksten, zoals ik!”. 1,5 uur geschreven, geschrapt, geteld, geoefend, geluisterd en nog niet klaar om de les af te sluiten.
​​​​​​​Gelukkig komen Meierijstadsdichter Rick Terwindt en artiest Marijn Krol de volgende dag alweer terug op BS De Pionier.


Op verzoek van juf Daniek werken ze drie keer met taalbeleving middels poëzie en rap. In de eerste les werden gedichten geschreven met als thema Superhelden.
In de tweede les ging groep 5-6 uiteen; een groepje werd uitgedaagd te beginnen met tellen, tekst te schrappen en van hun gedicht een rap te maken.
De andere groep werd gestimuleerd om de kern van hun boodschap te pakken (“Een gedicht is zo groot als een hand”), te oefenen met voordragen en elkaar te helpen talenten te zien.
Marijns eigen nummer “Ga staan” was daarvoor een fijne opwarmer en swingend voorbeeld. (disclaimer; als je dit lied luistert heb je het de hele dag in je hoofd).

De kinderen zitten nog midden in het proces en zijn duidelijk nog niet klaar om er mee te stoppen. Gelukkig komen Rick en Marijn de volgende dag alweer terug om de voordrachten voor te bereiden en opnames te maken.
Opnames, jawel, tijdens De Nacht van de Noordkade (27 januari 2023) laten de kanjers van groep 5-6 van zich horen en zien!