VerderKijken DoorDenken
Beeldend

Open blik
‘VerderKijken DoorDenken’ is een lespakket voor groep 1-8 waarin platen van lokale, nationale en internationale kunstwerken zijn opgenomen met bijbehorende reflectievragen. Leerkrachten hebben met dit lespakket handvatten om laagdrempelig met leerlingen naar kunst te kijken en over kunst te praten. Zonder dat je als leerkracht alles over het kunstwerk hoeft te weten. Leerlingen komen in  aanraking met diverse kunststromingen en -disciplines in het kader van cultuuronderwijs en leren met een open blik naar hun omgeving te kijken. In de gesprekken die je krijgt middels de kaarten gaat het om kijken naar jezelf en de wereld. Het reflecterend vermogen van de leerlingen wordt vergroot.

Kunstkaarten
Op de voorkant van iedere kunstkaart staat een afbeelding van het kunstwerk dat besproken zal worden (ook digitaal beschikbaar). Op de achterkant is informatie over de kunstenaar en/of het kunstwerk te vinden, samen met de vragen die bij het werk gesteld kunnen worden. Deze vragen zijn ter ondersteuning van het gesprek. Ze zijn opgesteld vanuit de Thinking Routines. Klik hier door naar de kunstkaarten.

Het pakket bestaat uit:
- tachtig kunstkaarten uit ‘de grote wereld’ (nationaal en internationaal)
- negen kunstkaarten met een openbaar kunstwerk uit Meierijstad
- een ‘lege’ kunstkaart met een Thinking Routine die toepasbaar is op een (of meer) kunstwerken die de leerkracht interessant vindt of bijv. een kunstwerk in de omgeving van de school.
- twinting kunstkaarten uit de omgeving van Meierijstad

Het project is voor de groepen 1-8 in zijn geheel digitaal beschikbaar op deze pagina. Het is voor gebruik in de groepen 1-8 dus niet noodzakelijk om het daadwerkelijke pakket in huis te hebben. Door een boeking te maken ontvang je een reminder met toegang tot het lesmateriaal in de periode van jouw keuze.​​​​​​​ Het digitale lesmateriaal bevat zoveel kaarten dat er bij elk thema wel een passende kunstkaart te vinden is. 


Positieve kennismaking met kunst
Beoordeeld met een 7 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 1000
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Op school of bij de kunstwerken uit de openbare omgeving van de school.
Tijdsinvestering Naar keuze
Benodigde ruimte klaslokaal
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers n.v.t.
Aanbieder Cultuurkade