De Kunstvlieg in de KEG EXPO
Beeldend

Kunst prikkelt de creativiteit en nieuwsgierigheid. Door kunst en cultuur leer je je wortels kennen en krijg je oog voor andere manieren van kijken naar de wereld om je heen. Het Museum Jan Heestershuis en de Kulturele Evenementengroep Schijndel, KEG, hebben een cultuureducatief project voor de bovenbouw van het basisonderwijs over ‘kijken naar kunst’ ontwikkeld: De Kunstvlieg. Lessen op school worden gecombineerd met een bezoek aan het museum én de KEG EXPO.

Tijdens de bezoeken worden in kleine groepjes activiteiten gedaan, zoals puzzelen met beelden, een kunstwerk samenstellen en de fouten in een kunstwerk ontdekken! Als voorbereiding op het bezoek aan de KEG EXPO is er een uitgebreide lesbrief gemaakt met een praktische én een creatieve opdracht. Tijdens het bezoek maken de leerlingen kennis met hedendaagse kunst en leren ze door een 'andere bril' te kijken.

Voor groep 7 en 8

Beide bezoeken vinden in de 2 bovenbouwjaren plaats. Het zijn actieve programma's waarbij de leerlingen moderne én oude kunst beschouwen op een speelse, actieve manier. Voor ieder bezoek is een voorbereidende lesbrief gemaakt met kunstbeschouwende én creatieve opdrachten.

De KEG EXPO bevindt zich op de 1e etage van cultureel centrum 't Spectrum. Om de 8 weken is er een nieuwe tentoonstelling te zien van hedendaagse kunstenaars met o.a mixed media, beelden, schilderijen, grafiek of audio visueel werk.

Informatie over de exposities: www.kegschijndel.nl

Met dank aan Anja Dütting voor de ontwikkeling van het lesmateriaal. 


Dat kijken naar kunst ook leuk kan zijn. Ook als je de schilderijen/kunstvoorwerpen niet mooi vindt.
Beoordeeld met een 8 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 36
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie KEG EXPO cc. 't Spectrum Steeg 9J Schijndel
Tijdsinvestering 1 uur op school en 1,5 uur bezoek in de KEG
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers 3-4 actieve begeleiders
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.

Bij dit aanbod hoort ook

Scholen kiezen zelf met welke groepen (7 en/of 8) ze naar de KEG en met welke groepen ze naar het Jan Heestershuis gaan. Klik hier om ook meteen te boeken voor de Kunstvlieg in het museum.