CHV educatie 7-8 (lesmateriaal)
Erfgoed

De industrialisatie van Veghel

Op het CHV terrein is een geweldige geschiedenis geschreven! Dat maakt deze plek zo bijzonder. CHV Noordkade was namelijk ooit een fabriekscomplex om veemengvoeders te maken. Deze voormalige veevoederfabriek van de CHV is nu het decor om sporen van het verleden te ontdekken. 

Helaas is het momenteel niet mogelijk om de ontdekkingstocht op de Noordkade uit te voeren wegens bezetting en beschikbaarheid.
Op deze manier kun je wél het lesmateriaal reserveren en gebruiken in de klas, voor wie wil.  

Als verwerkingsopdracht maken de leerlingen een filmpje, website, informatiepaneel, etc. om aan de oproep van oud-burgemeester Adema te voldoen. Hoe laat je nou op een frisse manier zien wat de waarde is van grote (voedsel)industrie?

Lesmateriaal
Het lesmateriaal sluit aan bij de Tijd van burgers en stoommachines en onderwerpen uit de Canon van Meierijstad. Het bestaat uit een leerkrachtenhandleiding. Het project kan uitgevoerd worden in drie lessen, of volgens de methode onderzoekend leren in zeven stappen. Het lesmateriaal wordt op beide manieren aangeboden als handleiding. In de handleiding maken we ook verwijzingen naar het bronmateriaal voor leerlingen.


Ontwikkeld voor Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 200
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Tijdsinvestering Lesmateriaal: minimaal 2 uur, uit te breiden tot 12 uur.
Benodigde ruimte Klaslokaal
Aanbieder Cultuurkade