Beholders; documentary dialogues
Foto film videoMediawijsheid

Wat zie jij? Wat vind je ervan? Wat valt jou op? Snap je dat? (Her)ken jij dat ook?

Samen kijken naar een documentaire helpt leerlingen in het vormen van een mening. Het verruimt hun blik op de wereld, zorgt voor meer begrip voor een ander en leert hen kritisch te zijn over wat ze zien. Kijk je naar een documentaire, dan kijk je ook naar jezelf.

In het educatieprogramma van Beholders maken leerlingen op een speelse wijze kennis met het genre documentaire. Er is een afwisselend programma samengesteld uit korte documentaires, waarin leerlingen het genre leren kennen en in aanraking komen met bijzondere verhalen.
​​​​​​​De documentaires zijn met zorg uitgekozen en sluiten aan bij de leeftijd en belevingswereld van deze leerlingen.

De voorstelling vindt plaats op een locatie vlakbij school. In een huiselijke setting bekijk je samen met je klas een documentaire die je aan het denken zet, die je verrast, ontroert of verbaast. Een ervaren docent of gespreksbegeleider gaat na afloop met de leerlingen in gesprek over dat wat ze hebben gezien. 

Waarom wij hebben gekozen voor deze samenwerking met Beholders?
Met documentaire stap je in de wereld van een ander. En omdat je met elkaar in gesprek gaat, leer je óók iets over jezelf en de ander. En over de wereld. Je verruimt je perspectief, je leert je in een ander verplaatsen. Door de dingen te bekijken vanuit het perspectief van een ander krijgen leerlingen meer begrip voor de wereld om hen heen.

Waar werk je aan bij dit programma?
Burgerschap, ik–de ander-de wereld, verschillende perspectieven, verplaatsen in een ander en met elkaar in gesprek gaan.

Beholders is ook geschikt voor combinatiegroepen met groep (5-6-)7


Ontwikkeld voor Groep 5, Groep 6
Rol leerlingen Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 32
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Erp, Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel
Tijdsinvestering 60 minuten
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.
Aanbieder Cultuurkade