Vergeet niet zoals het was – voordat het werd zoals het is
Erfgoed

Rondleiding en museumles over het verleden​​​​​​​. 

Hoeve Strobol herbergt een arsonaal aan historie voor alle leeftijden, op een oppervlakte van 1600 m2. Een interessante rondleiding en leerzame museumlessen over het verleden voor schoolgroepen van 3 t/m 8.

Na binnenkomst krijgen de kinderen een korte uitleg. Daarna gaan de kinderen deelnemen aan een rondleiding  van ± 1 uur met ervaren en enthousiaste gids.
Na een pauze in de kantine worden de kinderen in kleine groepjes verdeeld en krijgt elke groep een lijst met foto's van spullen uit het museum, die ze gaan zoeken in het museum.
De kinderen nemen de spullen die op de foto staan mee naar de kantine.
Na alles te hebben verzameld gaan de kinderen zelf uitleggen aan de andere groepen wat zij denken waar het voorwerp voor heeft gediend en wie het heeft gebruikt.
Onze ervaring heeft geleerd dat het een zeer leerzame, leuke en creatieve les is over oude gebruiksvoorwerpen en de geschiedenis van onze voorouderen.

Niveau:         Groep 3 tot en met 8 

Duur:            2 tot 2.5 uur

Wanneer:    dinsdagmorgen van 09.00 tot 12.30 uur

                     woensdagmorgen van 09.00 tot 12.30 uur

                     vrijdagmorgen van 09.00  tot 12.30 uur

Gratis toegang voor begeleiders - maximaal 1 begeleider per 4 kinderen, het is niet noodzakelijk om vooraf in de klas een voorbereiding te houden.
Reserveren is mogelijk voor alle scholen van Cultuurkade Meierijstad. Neem  -zodra dit weer kan i.v.m. de beperkingen rondom corona- contact op met het museum voor een afspraak.
Museum Hoeve Strobol verzekert u van een leerzame en interessante lesmorgen.
De kinderen mochten veel zelf doen en uitproberen. Hier werden ze enthousiast van en bleef de informatie ook beter hangen.
Beoordeeld met een 8.3 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs, VMBO 1-2, VMBO 3-4, Havo/VWO 1-2, Havo/VWO 3-5(6)
Rol leerlingen Actief, Receptief
Maximaal aantal deelnemers 32
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Strobolse Heidesteeg 10 Nijnsel
Tijdsinvestering het bezoek duurt 2.5 uur, lesvoorbereiding niet nodig
Benodigde materialen inbegrepen bij kosten
Benodigde ruimte nvt
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers leerkrachten en 1 ouder per maximaal 4 kinderen voor de begeleiding.
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.