De Kunstvlieg in het museum
Beeldend

Kunst prikkelt de creativiteit en nieuwsgierigheid. Door kunst en cultuur leer je je wortels kennen en krijg je oog voor andere manieren van kijken naar de wereld om je heen. Het Museum Jan Heestershuis en de Kulturele Evenementengroep Schijndel, KEG, hebben een cultuureducatief project voor de bovenbouw van het basisonderwijs over ‘kijken naar kunst’ ontwikkeld: De Kunstvlieg. Lessen op school worden gecombineerd met een bezoek aan het museum én/of de KEG expo.

Tijdens de bezoeken worden in kleine groepjes activiteiten gedaan, zoals puzzelen met schilderijen, een kunstwerk restaureren en de leerlingen mogen zelf een tentoonstelling maken!

Voor groep 7 en 8

Beide bezoeken vinden in de 2 bovenbouwjaren plaats. Het zijn actieve programma's waarbij de leerlingen moderne én oude kunst beschouwen op een speelse, actieve manier. Voor ieder bezoek is een voorbereidende lesbrief gemaakt met kunstbeschouwende én creatieve opdrachten.

Met dank aan Anja Dütting voor de ontwikkeling van het lesmateriaal. Dat kijken naar kunst iets is dat leerlingen moeten leren, anders blijft het oppervlakkig plaatjes kijken.
Beoordeeld met een 8 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 36
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Museum Jan Heestershuis
Tijdsinvestering 1- 2 uur op school en 1,5 uur bezoek aan het museum. 
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers 5 actieve begeleiders + 1 leerkracht
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.

Bij dit aanbod hoort ook

Scholen kiezen zelf met welke groepen (7 en/of 8) ze naar de KEG en met welke groepen ze naar het Jan Heestershuis gaan. Klik hier om ook meteen te boeken voor de Kunstvlieg in het museum.