Uitgelicht: 'Beer'

Enige jaren geleden is 'Verderkijken Doordenken' (VKDD) ontwikkeld voor de scholen in de gemeente Meierijstad. Zin om met 'Beer' aan de slag te gaan?


Het tweede kunstwerk dat we in de spotlight plaatsen is 'Beer', omdat we het vinden passen bij 4 oktober Werelddierendag.
Op de Verderkijken Doordenken kaart staat de kijkroutine 'Step inside' beschreven, waarmee je je leerlingen als het ware vraagt om in de huid van de beer te kruipen.
Wat zou hij zien of horen en zou je iets aan beer willen vragen?
Natuurlijk kun je zelf vragen toevoegen: Het kunstwerk is al best lang geleden gemaakt, zou het nu ook nog gemaakt kunnen worden? Wat vind jij ervan dat een beer op een bal leert balanceren? Denk je dat beer dat leuk vindt?

Het kunstwerk 'Beer' van Frans Peeters is in 1955 gemaakt en in 2006 door de familie Van Bilzen aan de gemeente Schijndel (nu gemeente Meierijstad) geschonken. Op verzoek van de gemeente is het werk gerestaureerd door de vrijwilligers van BWI Het Palet (nu Welzijn De Meierij) dat in 't Spectrum gehuisvest is. De 'Beer' is nu als een wachter bij de entree te vinden.

Het lesmateriaal van VKDD is op school aanwezig of kan geleend worden bij Cultuurkade, reserveer VKDD via deze link.
​​​​​​​Download de PDF onder aan de pagina en bekijk de video hiernaast als je meer wilt weten over VKDD.

Foto: Wim Roefs


VerderKijken Doordenken, Beer