Heemkundekring Erthepe

Erfgoededucatie is een belangrijk onderdeel van de activiteiten van Erthepe. De kring vindt het belangrijk, dat de jeugd een aantal momenten in zijn schoolloopbaan in aanraking komt met het erfgoed van hun voorouders. Cultuurcoördinatoren of leerkrachten van de basisscholen en het voortgezet onderwijs helpen we graag bij hun projecten. 

Samen met de andere heemkundekringen in Meierijstad ontwikkelde Erthepe de Canon van Meierijstad. Daarin is veel voor een breed publiek toegankelijke informatie te vinden over de geschiedenis van de kerkdorpen in de gemeente Meierijstad.  In de loop der tijd worden aan die canon meer items en documenten toegevoegd. De canon sluit aan op de Landelijke Canon en die van Brabant ‘Blikken op Brabant’. Erthepe heeft een spel ontwikkeld, dat gebruikt kan worden als kennismaking met de canon in de kerkdorpen van de voormalige gemeente Erp.

Heemkundekring Erthepe droeg informatie aan voor het project Jan en Jet. Voor elk kerkdorp in de voormalige gemeente Erp (Boerdonk, Erp en Keldonk) zijn aan Erfgoed Brabant voor het project 'Op stap met Jet en Jan, jong in 1910' passende gegevens aangeleverd om een zo getrouw mogelijk beeld te kunnen geven van de tijd van Jan en Jet.  
​​​​​​​​​​​​​​
Scholen kunnen bij Erthepe aankloppen voor hulp en materialen bij de uitvoering van het project Jan en Jet.secretariaat@erthepe.nl
www.erthepe.nl
Bezoekadres
Hertog Janplein 9
5469 BK Erp