De Grote Kleine Voorleesshow | De NEEhoorn
Literatuur

De Grote Kleine Voorleesshow is een taalfeest. Met een heleboel verrassende ingrediënten brengt House of Nouws een prentenboek tot leven. De Voorleesshow is als een pop-up boek met een decor van tafelformaat. Zo laat House of Nouws kinderen op een niet-schoolse manier met taal bezig zijn en wordt voorlezen een onvergetelijke ervaring. 

We lezen De NEEhoorn van Marc-Uwe Kling voor, een dwars boek over niet mee willen doen, met veel humor en taalgevoel. Het boek is geschreven voor kinderen van leeftijden tussen 3 en 7, maar het verhaal is voor iedereen herkenbaar. Een NEE bui hebben zelfs volwassenen nog weleens. In De NEEhoorn komt een kleine eenhoorn ter wereld die, omdat hij alleen maar NEE zegt, de NEEhoorn wordt genoemd. Zijn ouders weten zich geen raad met hem. Als de NEEhoorn op een dag besluit zijn eigen ding te gaan doen, ontmoet hij een wasbeer die niet wil luisteren, een hond die zich van niets iets aan trekt en een prinses die altijd iets terug zegt. De vier vormen een tamelijk goed team. Want zelfs een beetje tegendraads doen is veel leuker met anderen samen. 
​​​​​​​
House of Nouws maakt feestelijk ontregelende jeugdvoorstellingen. Door het publiek nooit te vergeten en altijd onderdeel te maken van het verhaal, zorgen zij voor een levendige ervaring. De reacties van kinderen maken de voorstellingen compleet.

Hier werk je aan bij De Grote Kleine Voorleesshow
Kunstzinnige oriëntatie en Nederlandse taal. De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren. Ze krijgen plezier in het lezen en schrijven. Ze werken aan meningsvorming, samenwerking en reflectie.

Waarom wij hebben gekozen voor De Grote Kleine Voorleesshow
In deze intieme voorstelling, dichtbij in de eigen klas, komt het prentenboek de NEEhoorn spelenderwijs tot leven. Zo komen taal en letters tot leven door middel van theater. Er is veel ruimte voor interactie en aansluitend een actieve workshop. Een theatervoorstelling met letters, boeken en verhalen, dat is wat we de leerlingen (en leerkracht) gunnen. 

​​​​​Praktisch

  • De aanvangstijden zijn 09.30, 10.45 of 12.30 uur als de uitvoering op één school/locatie is.
  • Heeft jouw school één groep 3-4? Kies dan het middagtijdstip.
    Het gezelschap kan zich nl. 1x per dag verplaatsen om ’s middags op een school met één groep een voorstelling te spelen.
    ​​​​​​​Het middagtijdstip wordt (na boeken) handmatig door ons aangepast naar aanvangstijdstip 13.00u.

  • De NEEhoorn is ook geschikt voor combinatiegroepen 2-3. Voor kinderen van groep 4 die al zeer vergevorderd zijn met lezen, kan de voorstelling minder uitdagend zijn. 

De foto's bij dit aanbod zijn gemaakt door Sterre Otten


Ontwikkeld voor Groep 3, Groep 4
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 32
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Tijdsinvestering 30 minuten show, 30 minuten workshop
Benodigde ruimte Klaslokaal
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers De leerkracht doet actief mee.
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.
Aanbieder Cultuurkade