Kennismaken met zelf kunst maken
Beeldend

Ik bied als kunstenaar een andere blik aan. Ik kijk wat er is en zoek de onverwachte mogelijkheden. Of dat nou in de klas rechtstreeks met de kinderen is, of samen met leerkrachten om een project vorm en invulling te geven.
Zo heb ik aan de wieg gestaan van grote schoolprojecten naar aanleiding van een thema. Zoals Waar? (nav 70 jaar bevrijding) waar 1550 kinderen aan meewerkten en Wat anders? (nav de laatste boodschap van Wubbo Ockels) waar 3000 kinderen aan bijdroegen. En als kunstenaar in de klas zoek ik met elk kind individueel hoe je met bladeren een kunstwerk kunt maken.

Voorbeeld van een project:

Altijd al willen weten wat een kunstenaar doet met blaadjes? Ik laat het je in deze workshop zien. Eerst vertel ik over mijn werk als landart kunstenaar, daarna ga je zelf aan de slag. Haal alles uit de kast en maak een kunstwerk met blaadjes, bloemen, takjes en doornen uit je eigen omgeving. Ik heb mijn strijkplank klaar staan en de handvaardigheidskast van school uitgestald. Met kartelscharen, ponsen, potloden, verf, Oost-Indische inkt, ecoline, stiften, rollers, strijkijzers, stokjes, naalden, klei, lijm, prikmatje of iets anders wat je denkt te kunnen gebruiken gaan we bladeren bewerken, vormen en componeren tot een echt kunstwerk. En de titel maakt het af. De resultaten zullen je verbluffen.

Voor meer info: marielle@lapidaire.infowww.lapidaire.info


Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 3000
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Tijdsinvestering in overleg
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.